Ontwerpproces
Elke tuin, dakterras of buitenruimte ademt zijn eigen, totaal unieke sfeer. Die sfeer is een mysterieuze mengeling van vaste gegevens, omgevingsfactoren en de gebruiker. Eigenlijk bestaat er al zoiets als een identiteit van de buitenruimte vóór het ontwerp. Die identiteit kan vervolgens op verschillende manieren ingevuld worden.Het ontwerpproces wil de eigen kwaliteiten van de buitenruimte versterken. De eerste taak in het ontwikkelen van een ontwerp bestaat daarom uit het begrijpen van die identiteit.

Een zorgvuldige beschouwing van alle facetten van een buitenruimte maakt vervolgens duidelijk hoe het ontwerp- en inrichtingsproces zal verlopen. Bestaande en eventueel historische context, natuurlijke sfeer en wensen van de opdrachtgever spelen een grote rol in de opmaat naar een functionele, comfortabele en inspirerende buitenruimte.

Beplantingsplan
De voortdurende verandering in de natuur komt terug in het beplantingsplan. Van het vroege voorjaar tot diep in de winter mag er buiten iets bloeien.
Zo ontstaat er een tijdloze plek waarin de gebruiker zich weer met de natuur kan verbinden. Ook insecten, vlinders en vogels maken dankbaar gebruik van een tuin of dakterras met veel groen en bloemen door deze regelmatig te bezoeken.

En wat is er nou mooier dan de merel ’s-avonds te horen fluiten, de dauw op de vrouwenmantel te zien of de geur op te snuiven van uw tuin of dakterras na een regenbui?