Bureau Groene Zaken
Bureau Groene Zaken ontwerpt tuinen, dakterrassen en borders in de stad en daarbuiten en richt deze in. Ook geeft het bureau advies over groenzaken en voert onderhoud uit. Alle andere grote en kleine opdrachten vormen daarop een interessante aanvulling.De uitgevoerde projecten zijn bijna allemaal afkomstig uit privéopdrachten. Voor grotere opdrachten van (lokale) overheden, instellingen en bedrijven werkt Bureau Groene Zaken samen met landschapsarchitecten, hoveniers, bloemisten en kunstenaars.Bij het inrichten van dakterrassen heeft Bureau Groene Zaken in De Dakdokters een solide samenwerkingspartner gevonden.

Werkwijze
Bij het uitvoeren van de opdrachten ligt het accent sterk op het vergroenen, verduurzamen en op natuurlijke wijze tot bloei laten komen van de buitenruimte.
Bureau Groene Zaken hecht veel waarde aan duurzaamheid door -waar mogelijk- gebruik te maken van lokale producten en ambacht te stimuleren.

Het werken met alleen biologische planten en alleen biologische grond is een wens die nog niet helemaal realiseerbaar is, maar wel hoog op het verlanglijstje staat. We blijven dus doorzoeken naar manieren om dit mogelijk te maken.

Ook wordt er naar gestreefd om harde interventies in een tuin zoveel mogelijk te voorkomen en waar mogelijk te kiezen voor harmonieuze en duurzame natuurlijke materialen en oplossingen. Tenslotte is het bevorderen van natuurlijke bemestingsmethoden en het delen van kennis voor Bureau Groene Zaken een vanzelfsprekendheid.